תכנון מס שבח – כל מה שצריך לדעת

תכנון מס שבח – כל מה שצריך לדעת

רשות המיסים גובה מידי שנה סכומי כסף עודפים בערכים שקליים גבוהים מאוד, בפרט במיסי נדל"ן (כדוגמת מס שבח, במכירת נכס). כאשר נגבים תשלומי מס עודפים, מעל הנדרש, לא טורחות הרשויות לבצע החזרי מס ללא פעולה יזומה מצד הנישום (המשלם). אולם, על ידי תכנון מס שבח שמבוצע מלכתחילה, מונעים מבעוד מועד טעויות ותשלומי יתר. על ידי התכנון ניתן להפחית את תשלומי מס השבח, כחוק, באמצעים העומדים לרשות מוכרי הנכסים ולעיתים אף לממש פטורים והקלות.

מיהו רואה חשבון מס שבח

מתי צריך לבצע את התכנון

תכנון מס שבח , כמו כל תכנון מס באשר הוא, צריך להתבצע לפני מכירת הנכס ולפני שהוצאה שומה סופית. ניתן להיעזר במומחים בתחום מיסוי נדל"ן, היטלי השבחה, מס שבח וכדומה, בשלב שבו מחליטים כי הגיע המועד לבצע מכירה של דירה, בית, מגרש וכדומה.

מהו בעצם מס שבח ומהו התכנון

מס שבח הוא המס שאותו גובה רשות המיסים עבור הרווח שנוצר בעסקה המכירה. הרווח הוא הפער שבין המחיר ששולם עבור הנכס בעת הרכישה לבין המחיר שהתקבל בעת המכירה. תכנון מס שבח נועד להפחית למינימום את חישוב הרווח, על ידי אמצעים שונים שבהם מכיר החוק. לאחר שנקבעה שומה סופית, לא תמיד ניתן לבצע תיקון ומכאן נובעת משמעות התכנון.

תחשיבי מס השבח בישראל מורכבים מאוד וישנה מערכת שלימה של הטבות,
הקלות או הפחתת עלויות מס שבח ולעיתים אף פטורים. מי שלא יביא זאת בחשבון עשוי לשלם עשרות אלפי שקלים מיותרים, ולפעמים גם הרבה יותר מזה.

תכנוני מס ניתן ואף רצוי לבצע במקרים הבאים:

  1. מכירת נכס נדל"ן בעסקת מכר רגילה.
  2. העברת נכס נדל"ן בעסקאות בתוך המשפחה.
  3. חלוקת ירושה בדירה או נכסים, בין יורשים.

כתוב/כתבי תגובה