התנגדות לצוואה – מה זה אומר ולאן זה מוביל?

התנגדות לצוואה – מה זה אומר ולאן זה מוביל?

כשאדם כותב צוואה, באופן טבעי הוא מצפה שהיא תתממש כלשונה. הצוואה אמורה להיות כמין הוראה של המת כיצד לנהוג עם רכושו, כספו ונכסיו, ויש למלא את הוראתו, בקשתו, כפי שהיא נכתבה על ידו. רק אם אין אפשרות אחרת, מסיבה כזו או אחרת, הרי שהצוואה אמורה להתממש.

יחד עם זאת, ישנם מצבים, תנאים, בהם ניתן להתנגד למימוש הצוואה ואז בית המשפט יצטרך לדון בשאלה האם לממש אותה או לקבל את ההתנגדות. מדובר על מצבים בהם גורם חיצוני, גורם שאיננו חלק מצוואה לרוב, יכול להגיש התנגדות ואז בית המשפט יצטרך לדון בעניין.

לפני שנסביר מתי זה אפשרי, חשוב לומר, קיים תהליך מאוד ברור ומוסדר איך צוואה אמורה לצאת לפועל. אחרי שהיא נפתחת, יש להציג אותה ברשומות ואז עומדים לרשות המתנגדים הפוטנציאליים שבועיים ימים בשביל להגיש התנגדות. במידה והגישו, בית המשפט יהיה חייב לשמוע אותם ולהחליט האם לדון בבקשתם או לא.

 

מתי אפשר להגיש התנגדות לצוואה

ישנן סיבות שונות מדוע אנשים מגישים התנגדות למימוש צוואה. בין היתר, נהוג להגיש התנגדות כאשר מדובר על חשש שהצוואה לא נכתבה בשיקול דעת ומרצון חופשי, אלא תחת לחצים כאלה ואחרים.

כמו כן, נהוג להגיש התנגדות לצוואה, אם היא לא כללה גורמים מסוימים שאמורים להיות חלק ממנה. למשל, אם הורים הכניסו  ילד מסוים לצוואה ולא את שאר הילדים, הרי שניתן להגיש התנגדות. מצב יותר שכיח, כאשר הורה מכניס לצוואה את ילדיו המוכרים אך לא ילדים מחוץ לנישואים.

יש גם אפשרות להגיש התנגדות, בגלל טענה שחלק מהדברים אשר מופיעים בצוואה אינם אפשריים או דורשים שינוי מהותי בהתנהלות וביחס, דבר שהוא בלתי אפשרי למימוש.

 

לחצו כאן ליצירת קשר עם עו"ד ירושה.

כתוב/כתבי תגובה