באם החייב מצוי בחובות הולכים וגדלים, הוא אינו מצליח להגיע להסדר כלשהו עם הנושים והוא מעוניין לפתור את הבעיה ולהסדיר את עניין החובות, הצעד ההגיוני ביותר הוא להגיש בקשה לפשיטת רגל. במאמר זה רשמנו בפניכם כיצד מתבצע התהליך. קריאה נעימה.
הגשות בקשה לפשיטת רגל לכונס ולבית המשפט
נכון להיום יש אפשרות לסיים עם כל עניין החובות ולפתוח דף חדש עם חובות מחוקים וזאת באמצעות תהליך של פשיטת רגל.
- הגשת בקשה לכונס הרשמי – הצעד הראשון יהיה מילוי והגשה של טופס 'בקשת חייב למתן צו כינוס ופשיטת רגל'. טופס זה מגישים לכונס הרשמי אשר אחראי על חקירת החייבים בפשיטת רגל. רק לאחר התייחסות הכונס ואישור הבקשה, ניתן להמשיך בתהליך.
- הגשת בקשה לבית המשפט – כאן חשוב להגיש את הבקשה לבית המשפט המחוזי באזור מגוריו, נכסיו או עבודתו של החייב. יש לצרף לבקשה זאת אישור כונס רשמי על כך שהוא קיבל את הבקשה על כל נספחיה וכמו כן, יש לצרף אישור על הפקדת פיקדון.
לתיאום פגישה עם עורך דין פשיטת רגל >>>
התהליך המלא של פשיטת רגל
- הגשת בקשה – החייב יגיש בקשה לפשיטת רגל.
- צו כינוס נכסים – לאחר שלב ההגשה, ביהמ"ש יספק צו כינוס לנכסים שלו ויחליט מי יהיה אותו מנהל שיטפל בכל התהליך. במקביל, יוטלו מגבלות מסוימות, כמו למשל צו עיכוב יציאה מהארץ.
- חקירה ונושים – השלב הבא יהיה חקירה של החייב ואילו הנושים יגישו נגדו תביעת חוב לכונס הרשמי, אשר יקלוט את התביעה, יעבירה למנהל שמונה על ידי בית המשפט (או לנאמן).
- הכרזה – יתחיל דיון לגבי אותה בקשה לפשיטת רגל בבית המשפט ותתבצע הכרזה של פשיטת רגל.
- לאחר ההכרזה כל הנכסים של החייב יעברו לרשות הנאמן וזה על מנת שהוא ימכור אותם ויחלק אותם בין הנושים של החייב.
- קבלת הפטר סופי – צו הפטר יוביל לכך שהחייב כבר לא חייב בשום חוב במסגרת תביעת פשיטת הרגל.
בהצלחה