כל המושג הזה של ליטיגציה מסחרית זוהי אומנות ההופעה בבית המשפט. לצורך כך אמור עורך הדין להיות מצוי בכל החוקים ובכל התקנות הקשורות לנושא הנידון אך מעבר לכך הוא אמור להיות ליטיגר. זה אומר שהוא יהיה מעבר לעורך דין במקצועו, גם בעל כריזמה, הוא אמור להיות בעל חשיבה מהירה וגם יידע לסחוף את הנוכחים תוך הצגת כל העובדו וכל הטענות שיעלו במהלך כל הדיונים בתיק שיתמכו במרשו של עורך הדין.
הופעה דרמטית בבית המשפט
אז חשוב לנו להבין, האם כל עורך דין חייב גם ליטיגטור?
אז זהו שזה ממש לא חייב לעבוד כך. רבים מעורכי הדין הם מומחים בתחומים המשפטיים בהם הם מייצגים את הלקוחות שלהם. כך למשל עורך דין מקרקעין אמור להתמצא היטב בכל מה שקשור לחוקי הנדל"ן או המקרקעין באופן כללי והוא לא חייב להיות בעל כושר אלתור או בעל חשיבה מהירה במיוחד. הוא לא אמור להשיב בחריפות ובמהירות על כל טענה שתישמע ואין כל צורך שהוא יידע לבצע מניפולציות יצירתיות. כי זוהי העבודה של הליטיגטור.
ההבדל בין ליטיגציה מסחרית לבין ליטיגציה פלילית
יש הבדל גדול בין הליטיגציה המסחרית לבין זו הפלילית.
מעבר לכך, גם בתוך שתי הקבוצות הללו יש עוד תתי קבוצות. אם אתם באים לחפש איש מקצוע כזה, אתם צריכים לשים לב הן לניסיון של אותו איש מקצוע והן לתוצאות שאליהם הוא מסוגל להוביל.
בכל מקרה חשוב לדעת שבכל מה שקשור לנושא של סכסוכים מסחריים, מומלץ מאוד לפנות אל עורך דין שמציע גם שירות של ליטיגציה מסחרית.
ברבים מהמקרים, הבחירה בליטיגטור המסחרי יעשה את ההבדל בין הפסד לבין הצלחה כשהיד תהיה על העליונה. למידע נוסף מצנר גולדשטיין עורכי דין